Täydellinen grillivarustus grillijuhliin

mandag 18. februar 2019

Salaiset ainesosat, oletko tosissasi? Rakkautta? Luonnollisesti. Ja ennen kaikkea oikea grillivarusteet.

Tärkeintä on käyttää korkealaatuisia raaka-aineita. Sen lisäksi on syytä suhtautua rakkaudella sekä ruokaan että grillaukseen. Ja kaiken kruunaa hyvin valitut grillivarusteet – tässä artikkelissa esitellään tärkeimmät grillivarusteet, joita jokainen grillimestari tarvitsee onnistuakseen!

Elämykset ovat ikimuistoisempia mitä paremmat lopputulokset
Jos haluat enemmän irti grillauksesta kuin perinteisen hampurilaisen ja muutaman taukomakkaran, ratkaisuna on oikein valitut lisävarusteet grillaukseen.

Joitakin grillivarusteita on oltava käytettävissä, ja joitakin grillivarusteita sinulla tulisi olla koska niiden avulla pystyt tekemään huomattavasti monipuolisempaa ja parempaa ruokaa grillin avulla!

Pizza on erinomainen esimerkki ruoasta, joka sekä maistuu että näyttää paremmalta grillissä valmistettuna.

Parempi kuin liesiuunissa tehty pizza
Useimmiten ihmiset paistavat pizzaa uunissa ja miettivät useimmiten näin valmistettua pizzaa syödessään, että ”Olihan se hyvää kyllä mutta italialainen pizza maistuu kyllä paremmalta.”

Se mikä tekee italialaisesta pizzasta niin hyvää on sen ohut ja hauras pohja, jonka valmistaminen onnistuu kotona vaivoin. Jos sen sijaan valmistat pizzaa grillin avulla, voit olla varma siitä, että pohjasta tulee ohut, hauras ja ”italialainen”. Ja kun lisäksi teet pizzan maukkaan savulohipizzareseptimme avulla saat lopputulokseksi todellisen ”Urnorsk-kokemuksen”.


Fantastisen grillipizzan aikaansaamiseksi tarvitset joitakin grillivarusteita.

Lue lisää grillivarusteista joita tarvitset ehdottomasti tästä!

Näin valmistat täydellisen pizzan grillin avulla - Tähän tarvitset pizzakiven ja pizzalapion.
Bakstehelle on pizzakivi, joka tekee grillistäsi pizzauunin. Kivi asetetaan grillin päälle viiden minuutin ajaksi ennen käyttöä, jotta se kuumenee kunnolla. Sen jälkeen voitkin asettaa pizzan, sämpylöitä ja leipiä Bakstehellenen päälle, jolloin saat niihin maukkaan rapean paistopinnan.

Bakstespade on ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja puukahvalla varustettu pizzalapio. Itse lapio on kookas ja muodoltaan tasainen, joten se soveltuu täydellisesti pizzapohjan käsittelyyn. Levitä riittävästi jauhoja , levitä pizzataikina lapion päälle ja viimeistele haluamillasi täytteillä.

Työnnä pizza pizzalapiolta Bakstehellen-kiven päälle, sulje grillin kansi ja saat fantastisen lopputuloksen muutaman minuutin kuluttua. Kahva on käännettävissä sisään säilytyksen helpottamiseksi.

Katso kaikki herkulliset grillireseptimme täältä!


 
Pitkään kypsyneitä herkkuja pyörivällä grillivartaalla
Keskiaikana ja sitä edeltävinä aikoina ennen modernin keittiön ilmaantumista yleiseen käyttöön varras oli lihan valmistamisessa keskeinen menetelmä Norjassa. Pyörimisliike takaa sen, että liha kuivuu tasaisesti valmistuksen aikana, mikä edesauttaa sitä, että lihanesteet säilyvät lihan sisällä jolloin lihasta tulee maukasta ja mehukasta.

Pyörivä grillivarras tekee jokaisesta grillistä monipuolisemman ja tuottaa kauniita tuloksia. Lihasta tulee erityisen mureaa ja maukasta jatkuvan lämmön päällä pyörimisen ansiosta, joka tekee pinnasta rapean mutta jättää sisäosat meheviksi.

Voit käyttää pyörivää grillivarrasta suurien lihapalojen grillaamiseen, esimerkkinä vaikkapa kokonainen pikku possu, lammas, kookkaat lihapalat tai kananpoika. Tai voit varrastaa pienempiä lihapaloja yhdessä erilaisten vihannesten kanssa – rajat asettaa vain mielikuvituksesi!

Tästä saat lisätietoja kaikista Urnorsk-sarjan grillivarusteista!

Rajattomasti vaihtoehtoja oikein valitun grillin kanssa
Kaasugrilli on usein aliarvostettu vaihtoehto. Se soveltuu hyvin makkaroiden ja kotlettien valmistamiseen mutta myös moneen muuhun. Todellisuudessa kaasugrilli on ammattikokkien suosima työväline, joka voi toimia lietenä, uunina, pizzauunina ja tietenkin myös – grillinä.

Kun grillaat epäsuoralla lämmöllä kannen ollessa suljettuna, toimii grilli periaatteessa kuin keittiössä yleinen liesi.
Ja kun otat käyttöön sivupolttimet tai Kokegropen-ritiläsarjan tarvikkeineen saat grillin muutettua kuin taikaiskusta tehokkaaksi kaasuliedeksi.

Pizzakiven ja -lapion avulla saat käyttöösi grillin lisäksi myös pizzauunin, jossa bonuksena on mahdollisuus valmistaa pizzan ohella samaan aikaan muita ruokia.

Grillin hyödyntämiselle ei siis ole rajoja – ja kun saat mahdollisuuden valmistaa kaikki ruoat samalla kertaa ja vieläpä raikkaassa ulkoilmassa terassilla tai metsässä voit nauttia vapaa-ajastasi tehokkaammin ja samalla pääset minimoimaan tiskien määrän.

Valitse täydellinen grilli itsellesi - katso kaikki Urnorske-kaasugrillit tästä!

Sunwind Kokegrop -järjestelmä
Kaasugrillien Fryd ja Disa mukana toimitetaan grilliritiläsarja Kokegrop. Se koostuu pyöreästä pyöreästä grilliritilästä, joka on mahdollista korvata joukolla muita hyödyllisiä lisävarusteita, jotka mahdollistavat erityyppisten maukkaiden ruokien valmistamisen grillin avulla.

Kokegrop-ritiläsarjaan erikseen tilattavia lisävarusteita ovat mm. valurautapannu, grilliritilä ja paistinpannu. Vahvatekoinen valurautapannu on tilavuudeltaan kokonaista 5,5 litraa. Tämän pannun avulla voit valmistaa muutakin kuin pelkkää grilliruokaa grillin avulla! Herkullinen keitto, kasariruokia tai esimerkiksi lammaskaali ovat suosikkiruokia, jotka maistuvat aina paremmalta ulkotiloissa valmistettuna. Pannu on varustettu käytännöllisellä kahvalla ja korvalla, joka mahdollistaa käytön myös ulkopadan päällä.

Tästä löydät reseptit bataatti-, selleri- ja maa-artisokkakeitolle Kokegrop -ritilän avulla valmistettuna!


Löysitkö tämän artikkelin hyödyllisenä? 

Jaa tämä: