Näin poistat kosteuden mökistäsi

torsdag 8. februar 2018

Oletko väsynyt kosteisiin täkkeihin, ikkunoihin muodostuvaan härmään ja kondensoituneeseen veteen ja mökkiin jonka lämpeneminen kestää tunteja? Aurinkoilmalämmitin ratkaisee asian ja varmistaa, että saavut ilmankosteudeltaan miellyttävään mökkiin. Tämä artikkeli kertoo kuinka aurinkoilmalämmitin toimii ja kuinka voit asentaa sen omaan mökkiisi.

Oletko väsynyt kosteisiin täkkeihin, ikkunoihin muodostuvaan härmään ja kondensoituneeseen veteen ja mökkiin jonka lämpeneminen kestää tunteja? Aurinkoilmalämmitin ratkaisee asian ja varmistaa, että saavut ilmankosteudeltaan miellyttävään mökkiin. Tämä artikkeli kertoo kuinka aurinkoilmalämmitin  toimii ja kuinka voit asentaa sen omaan mökkiisi.

Tästä löydät aurinkolämmitinvalikoimamme.

Asettua levolle kosteiden vuodevaatteiden väliin kosteassa makuutilassa on viimeisin asia jonka kukaan haluaa kokea päästyään vihdoinkin lepäämään mökille. Lisäksi koko epämukavuus on täysin turhaa ja vältettävissä aurinkoilmalämmittimen avulla. Käyttökustannuksiltaan ilmainen aurinkoilmalämmitin minimoi sienikasvuston ja homeen riskin pitämällä mökin sisäilman kuivana. Kuiva mökki myös lämpiää myös nopeammin.
 
Mikä on aurinkoilmalämmitin?
Lyhyesti sanottuna aurinkoilmalämmitin on ympäristöystävällinen ratkaisu mökin sisäilman kuivana pitämiseen. Se siirtää kosteaa ilmaa mökistä ulkoilmaan ja raikasta ulkoilmaa mökkiin. Ilman siirtyessä aurinkoilmalämmittimen rakenteiden läpi se lämpenee ja ilmankosteus samalla laskee.


Aurinkoilmalämmitin, aurinkokeräin vai aurinkolämmitin?
Aurinkoilmalämmitin hyödyntää auringonsäteilyä mutta siihen loppuvat yhtäläisyydet aurinkoilmalämmittimen ja aurinkokeräimen välillä. Aurinkoilmalämmitin on suunniteltu ilman kuivaamiseen, aurinkokeräin veden lämmittämiseen. Aurinkolämmitin on hiukan harhaanjohtava nimitys koska useampi erityyppinen tuote hyödyntää auringonsäteilyä lämmitykseen. Useimmiten aurinkolämmittimellä tarkoitetaan tuotetta, joka lämmittää vettä samaan tapaan kuin aurinkokeräin. Aurinkolämmitinjärjestelmä voi koostua useammasta aurinkokeräimestä.  

Napsauta tätä jos haluat tutustua aurinkoilmalämmitinvalikoimaamme!

Kuinka aurinkoilmalämmitin toimii?
Aurinkoilmalämmitin koostuu pääosiltaan kotelosta, aurinkopaneelista ja sisäänrakennetusta tuulettimesta. Aurinkopaneeli syöttää virtaa tuulettimeen sen pyörittämiseksi. Tuuletin puhaltaa ilmaa kotelon sisältä mökin sisään, ilma imeytyy koteloon ulkoilman puolelta suotimen läpi. Kotelon sisällä oleva ilma lämpenee auringonsäteilyn ansiosta jolloin ilma kuivuu. Aurinko tekee siis kaksi asiaa: antaa energiaa tuulettimen pyörittämiseen ja kuivattaa ilmaa. Aurinkoilmalämmitin ei siis varsinaisesti lämmitä mökin sisäilmaa, mutta koska se puhaltaa kuivempaa ja lämmintä ilmaa mökin sisälle, mökin sisäilman kosteustaso laskee jolloin mökin lämmitys tehoaa nopeammin.

Mökit ja huono tuuletus
Useimmat mökit altistuvat kosteudelle ja huonon sisäilman vaikutuksille. Mökin sisälämpötila laskee kun mökkiä ei käytetä. Matala lämpötila yhdessä lukittujen ikkunoiden ja ovien kanssa estävät ilmankiertoa jolloin mökin sisäilman kosteus nousee. Kukaan ei kaipaa huonoa ilmaa, aurinkoilmalämmitin on sopiva ratkaisu. Monissa ilman sähköä olevissa mökeissä ilmanvaihto toimii huonosti tai olemattomasti ja rajoittuu seinän ilmanvaihtoventtiileihin.

Riittävä ilmanvaihto on tärkeää terveellisen sisäilman takaamiseksi ja juuri tähän aurinkoilmalämmitin on omiaan. Pienempi ilmankosteus mökin sisällä vähentää kosteusvaurioiden ja kondensoitumisen riskiä - hyvä uutinen sekä mökille että mökin omistajalle.  


Löysitkö tämän artikkelin hyödyllisenä? 

Jaa tämä: