Kaasugrillin osat

tirsdag 23. februar 2016

Kaasugrillin valinnassa on monta eri kriteeriä jotka tulee ottaa huomioon; mm. hinta, laatu, turvallisuus, teho ja ulkonäkö ovat kriteereitä, jotka vaikuttavat valintaan. Tärkein kriteeri ruuan valmistusta ajatellen on teho. Tämä on otettu tärkeimmäksi asiaksi, myös Sunwindin grilliä suunniteltaessa.

Poltin(1)

Polttimen tulee olla valmistettu kestävästä  materiallista. Polttimen tehtävä grillissä on tuottaa tasaista lämpöä. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu poltin levittää lämmön tasaisesti ja sillä on vain hieman lyhyempi käyttöikä kuin valurautapolttimella, jota pidetään kestävimpänä.

Lämmönjakolevy (2)

Lämmönjakolevyt sijaitsevat poltinten yläpuolella ja ne suojaavat polttimia valuvalta rasvalta ja ehkäisevät rasvan syttymistä palamaan. Lämmönjakolevyt myös levittävät lämmön tasaisemmin grillausalalle.

Kansi (3)

Kannen ansioista voit grillata epäsuoralla lämmöllä.Grillin kaksinkertainen kansi estää maalin palamisen kannen ulkopuolelta.

Grilliritilä ja parila (4)

Kaikkiin Sunwind grilleihin sisältyy grilliritilät ja / tai valurautaparila tai emaloitu valurautaparila. Valurauta kestää kovaakin käsittelyä ja on pitkäikäinen. Valurauta kestää hetken lämmetä, joten varmista että parila on kuuma ennen kuin laitat pihvit grilliin.

Vesihaude (5)

Trend-sarjan grillit ovat varustettu vesihauteella, joka mahdollistaa mehukkaamman grillaustuloksen. Vesihaude toimii myös rasvapeltinä. Muut Sunwind grillit ovat varustettu poltinten alla sijaitsevalla rasvapellillä.

Lämpömittari(6)

Useimmissa Sunwindin grilleissä on kannessa lämpömittari. Tämä helpottaa lämpötilan seuraamista ja näin ollen saat pidettyä grillissä halutun lämpötilan.

Lämpöhylly (7)

Lämpöhyllyllä voit valmistaa ruokia joita ei tarvitse kypsentää, esim. maissi. Lämpöhyllylle voit laittaa myös jo valmistuneet ruuat pitääksesi ne lämpiminä.

Sytytin ja kytkimet (8)

Kaikki Sunwind grillit ovat varustettu sähköisellä sytyttimellä. Trend ja Opal sarjan jokainen poltin on varustettu omalla sytyttimellä.

Runko (9)

Tukeva runko on tärkeä asia grillin valinnassa. Sunwind grillejä löytyy avoimella alaosalla, sekä umpinaisella alaosalla, joka on varustettu laatikoilla tai kaapilla. Umpinaisessa alaosassa on hyvä säilyttää grillauksessa tarvittavia välineitä. Sivutason alla on koukku, johon saa kiinnitettyä kaasupullon.

Pyörät(10)

Kaikki Sunwind grillit ovat varustettu pyörillä. Pyörät helpottavat grillin liikuttamista tarvittaessa.

Laatu

Kun ostat Sunwindin grillin voit olla varma, että ostat laatua. Grillin kuluvat osat ovat valmistettu tarkoin valitusta kestävästä materiaalista. Ruostumatontakin terästä on olemassa monenlaista laatua. Toiset kestävät paremmin esim. meri-ilmaa, kuin toiset. Kaikissa Sunwind grilleissä käytettään korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettuja grilliritilöitä, jotka pysyvät hyväkuntoisina pitkään.

Turvallisuus

Kaikki Sunwind grillit ovat CE-hyväksyttyjä ja ne sisältävät kaasusäädinsarjan.

Tietoa kaasugrilleistä

  • Mitä valita?

[m1] On olemassa lukemattomia erillaisia kaasugrillejä. Ne poikkeavat toisistaan ulkonäön, laadun ja hinnan perusteella. Ensmmäistä grilliään ostava todennäköisesti valitsee grillin ulkonäön sekä hinnan perusteella, mutta myös laatu ja toimivat ratkaisut ovat yhtä tärkeitä seikkoja.Seuraavat asiat kannattaa huomioida grilliä valitessa: grillausala, poltinten teho, materiaalien laatu sekä materiaalin kyky varastoida lämpöä.

 

Polttimet

Polttimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai valuraudasta.Tärkein aisia polttimissa on, että se tuottaa korkeaa lämpöä tasaisesti.Pääsääntönä on, että yhden polttimen teho tulisi olla yli 3 kW. Polttimen ja ritilän välinen etäisyys on myös tärkeä, koska liian suuri etäisyys heikentää grillaustehoa, kun taas liian pienellä etäisyydellä lämpö ei jakaudu tasaisesti.

 

Valurautapolttimet

Valurauta varaa lämpöä paremmin kuin teräs ja tästä syystä se antaa tasaisemman lämmön. Valurautapolttimeen tulee herkemmin pintaruostetta kuin teräspolttimeen, mutta se kestää vuosia, ennen kuin ruostuu puhki. Valurauta on kalliimpi materiaali kuin teräs ja näin ollen edullisemmissa grillessä harvoin on valurautapoltinta. Sunwind tarjoaa kaikkiin Trend- ja Opal-sarjan grilleihin valurautapolttimet laajennetulla takuulla.

 

RST-polttimet

RST-poltin tuottaa myös hyvin tasaista lämpöä, mutta on lyhytikäisempi kuin valurautapoltin. Ruuista valuva suola ja rasva aiheuttavat sen, että RST-poltinkin ruostuu puhki. Ruostumatonta terästäkin on olemassa monia eri laatuja. Kaikissa Smart sarjan grilleissä on RST-poltin.

 

Lämmönjakolevyt

Lämmönjakolevyt sijaitsevat poltinten yläpuolella ja ne suojaavat polttimia valuvalta rasvalta ja ehkäisevät rasvan palamaan syttymistä grillissä. Lämmönjakolevyt myös levittävät lämmön tasaisemmin grillausalalle. Lämmönjakolevyt voivat olla valmistettu ruostumattomasta teräksestä ( kaikissa Sunwind grilleissä), keraamisesta briketistä, kivestä tai posliinilla päällystetystä teräksestä. Kivestä ja keraamisesta briketistä valmistetut levyt olivat yleisiä ensimmäisissä kaasugrilleissä, mutta nykyään niitä ei juurikaan enää käytetä.


 


Löysitkö tämän artikkelin hyödyllisenä? 

Jaa tämä: