Täydelliset voimalapaketit

onsdag 2. mars 2016

Voimalapaketin pääkomponentit:
• Akusto
• Invertteri/laturi
• Aurinkopaneeli
• Aurinkopaneelin lataussäädin

Olemme koonneet joukon pakettiratkaisuja, joiden avulla saat tarvitsemasi järjestelmäosat vaivattomasti ja kerralla. Parasta näissä paketeissa on se, että osat sopivat varmasti toisiinsa ja optimoitu yhteensopivuus takaa sen, että saat käyttöösi kaiken mahdollisen energian mitä luonto kulloinkin antaa käyttöön. Sopivan paketin valinta riippuu arvioidusta tehonkulutuksesta, tarvittaessa voit täydentää voimalapakettia generaattorilla, jolla saat sähköä käyttöön riittävästi silloinkin, kun aurinko ei paista tai kun haluat käyttää esimerkiksi useampia sähkötyökaluja mökin kunnostusprojektien yhteydessä. Voit tutustua eri generaattorivaihtoehtoihin tämän luettelon avulla. Voimalapakettien avulla saat käyttöösi sähköä, jonka kustannukset ovat oleellisesti matalammat kuin jos käyttäisi valtakunnan verkkoa. Voimalapaketin eri osien asennuksen voit tehdä itse tai pyytää asennuksen, joka tapauksessa voit itse vaikuttaa oleellisesti siihen, minne ja miten kukin osa asennetaan. Voimalapakettien suurin etu on se, että sen avulla olet täysin riippumaton voimayhtiön

sähkölinjoista. Tämä on suuri etu ottaen huomioon viime vuosina yleistyneet kesä- ja talvimyrskyt, jotka tyypillisesti voivat aiheuttaa sähkölinjojen katkoksia joiden korjaamiseen voi kulua päiviä. Kaikkia voimalapakettejamme on myös mahdollista laajentaa jälkikäteen. Lisätietoja antavat kaikki Sunwind-jälleenmyyjät.


Sunwind voimalapaketit löydät täältä.
 

Jos mökki sijaitsee alueella jossa tuulee usein voi olla järkevää täydentää järjestelmää tuuligeneraattorilla. Kaikki Sunwindin toimittamat tuuligeneraattorit voidaan liittää voimalapakettiin ilman muutostarpeita, helposti ja vaivattomasti. Kaikkien osien tulee toimia yhdessä. Jos akuston kapasiteetti on liian pieni, invertteristä ei ole juurikaan hyötyä. Jos aurinkopaneelit ovat liian pienet verrattuna tehonkulutukseen, akut eivät lataudu riittävästi. Jos säädin on liian pienelle virralle mitoitettu, se ylikuormittuu aurinkopaneelien tuottaessa

maksimivirtaa aurinkoisella säällä.

Akkupankki:

Akusto varastoi aurinkopaneelien ja/tai tuuligeneraattorin tuottamaa virtaa ollessasi poissa mökiltä. Mitä suurempi akuston kapasiteetti on, sitä enemmän saat kerättyä energiaa varastoon. On tärkeää huomata, että jos valitset alimitoitetun paketin, et voi hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa lisätehoa kulutuksen aikana. Generaattori voi olla eräs ratkaisu tähän ongelmaan. Akuston tulee olla siten mitoitettu, että se pystyy syöttämään riittävästi virtaa myös aikoina jolloin aurinkopaneelit tai tuuligeneraattori eivät tuota lainkaan sähköä, kuten esimerkiksi tyyninä öinä.

Invertteri/laturi:

Järjestelmän sydän on invertteri/laturi. Kun tilaat järjestelmän ja ilmoitat tilauksesi yhteydessä tarvitsemamme tiedot, ohjelmoimme laitteen toimimaan optimaalisesti tilaamasi

kokoonpanon osana. Näin varmistamme sen, että järjestelmä toimii optimaalisella tavalla ja Sinulle jää vain laitteiden liittäminen toisiinsa. Invertterillä on muutamia tärkeitä tehtäviä: se muuntaa akkujännitteen 230V vaihtojännitteeksi. Näin saat käytettyä tavanomaisia sähkölaitteita mökilläsi aivan kuten kotonakin. Invertteri sisältää laturin, joka lataa akkuja kun generaattori kytketään käyttöön. Rinnakkain edellisten tehtävien kanssa laite pystyy syöttämään generaattorin tuottaman ylijäämäenergian mökin sähköjärjestelmään.

 

Aurinkopaneeli:

Aurinkopaneelit muuntavat auringon säteilyenergian sähkövirraksi jota käytetään lataamaan akuston akkuja ollessasi poissa mökiltä. Tämä on tärkeää siksi, että tullessasi mökille akut ovat täysin latautuneet mutta tärkeää myös akkujen käyttöiän maksimoimiseksi.

Aurinkopaneelien lataussäädin:

Säätimen tehtävänä on varmistaa akkujen optimaalinen latausmenetelmä. Lataussäätimen avulla saat myös käyttöösi 12 V tasajännitteen jolloin voit käyttää mökillä kaikkia 12 V tasajännitteellä toimivia varusteita.


Löysitkö tämän artikkelin hyödyllisenä? 

Jaa tämä: