Nestekaasu ruoan valmistuksessa

23. februar 2016

Jos luulet, että kaasuhellan asentaminen mökille tarkoittaa mukavuuden heikentymistä, mieti uudestaan! Kaasuhellalla on ainutlaatuinen ominaisuus, nimittäin täydellinen lämmön kontrollointi. Tämän vuoksi ammattikokit suosivat kaasuliekkiä, kun he valmistavat ruokaa. Itse asiassa yhä useammat haluavat asentaa kaasuhellan myös kotiin.

Nestekaasulieden avoliekki antaa lämmön heti, mikä mahdollistaa lämmön säätämisen pienimmältä suurimmalle silmänräpäyksessä. Toisena hyvänä puolena on, että hella kylmenee välittömästi kun suljet kaasun. Ruoan valmistuksen kontrollointi on siten optimaalista, tosiasiassa parempaa kuin sähkölevyillä, jotka varastoivat lämpöä paljon pitempään. Paistouuni toimii yhtä tarkasti, mutta se vaatii käyttäjältä hieman enemmän harjoitusta. Ne jotka ovat tottuneet entisajan kaasutoimisiin paistouuneihin, ovat ehkä kokeneet, että oli vaikea saada huipputuloksia, alalämpö oli helposti liian suuri ja ruoka saattoi palaa pohjasta. Onneksi suurin osa moderneista kaasutoimisista paistouuneista on niin hyvin suunniteltuja, että mitään ongelmia ei enää ole. Saat tasaisen ja tarkan lämmön ja sisäänrakennetun termostaatin, mikä helpottaa suuresti nykyään. On olemassa kuitenkin joitakin helppoja niksejä, jotka sinun pitää huomioida ennen kuin alat käyttää uutta nestekaasulla toimivaa paistouuniasi:

  • Lämpötila säädetään lämpötilakaavion avulla, joka tulee lähes kaikkien hellojen mukana. Joissakin tapauksissa lämpötila kannattaa säätää vähän korkeammaksi kuin kaaviossa.
  • Lämmitä uunia ensin 20 minuuttia, siten paistouunin lämpötila tasoittuu ja pysyy tasaisena laitettaessa ruoka sisään.
  • Paistovuoan tulee olla alumiinia tai teflonia. Suurissa vuoissa paistettaessa tulee varmistaa, että vuoka ei kosketa paistouunin takaseinää.
  • Suosittelemme alumiinifolion käyttöä leivinpaperina leivinpellillä, uunivuoassa ja leipävuoassa, jotta osa lämmöstä heijastuisi takaisin.
  • Kokeile rohkeasti – opi tuntemaan kaasu-uunisi!

Jaa tämä: