Suihkukaapilla on monia etuja

21. mai 2019

Olitpa sitten päivittämässä kylpyhuonetta kotona kaupungissa tai mökillä maalla, on suihkukaappi aina hyvä ja kätevä vaihtoehto – ja useimmiten tarjoaa samat mukavuudet kuin kylpyhuoneen nurkassa oleva suihkunurkkaus lattiakaivon kera.

Aurora-sarjan suihkukaapit edustavat parasta mahdollista laatua – tähän artikkeliin on kerätty kaikki Aurora-sarjan tarjoamat edut!

Voimme jakaa kylpyhuoneen useimmiten kahteen eri tyyppiin: suihkunurkkauksella varustettuihin ja suihkukaapeilla varustettuihin kylpyhuoneisiin. Jokainen kylpyhuone on yksilöllinen ja ratkaisu, joka sopii sinulle ei välttämättä sovellu naapurillesi.

Erot suihkunurkkauksen ja suihkukaapin välillä
Ensin nopea tarkennus. Suihkunurkkaus koostuu kahdesta lasiovesta, suihkuosio koostuu suihkuseinästä, joka on asennettu muiden seinien välissä ja on suihkunurkkauksen erikoistapaus. Molempien tapauksessa suihku otetaan suoraan kylpyhuoneen lattian päällä seisten, ja suihkuvesi osuu kylpyhuoneen lattiaan.

Suihkukaapissa on seinät joka sivulla (tyypillisesti kolme tai neljä mallista riippuen), jotka on asennettu suoraan suihkualtaan päälle, ja suihkukaappi asennetaan suoraan lattiakaivon päälle tai vesi johdetaan suihkukaapin lattiassa olevasta poistoaukosta lattiakaivoon putken tai letkun avulla.

Suihkukaapin edut
Suihkukaapin valinta suihkunurkkauksen sijaan tuo mukanaan useita etuja, joista suurin liittyy ehkä varmuuteen siitä, että vesi menee sinne, minne sen on tarkoituskin mennä, ilman että vettä roiskuu ympäri kylpyhuonetta, jolloin riskit vesivauriolle samalla pienenevät oleellisesti.

Suihkukulmauksen tapauksessa suihkun vesi osuu seinäkaakelointiin ja ajan myötä vesi pyrkii imeytymään saumojen ja tiivisteiden läpi, jolloin voi aiheutua vesivuotoja ja vesivahinkoja. Jos valitset Aurora-suihkukaapin voit olla varma siitä, että vesi ei rasita seinärakenteita, lattiaa tai kylpyhuoneen kaakelisaumoitusta. Vesi ei myöskään jää makaamaan kylpyhuoneen lattialle, jota tapahtuu usein, vaikka lattiassa olisi kaatoakin lattiakaivon suuntaan.
 
Suihkukaappi myös vähentää kosteutta itse kylpyhuonetilassa. Suurin osa lämpimästä vedestä tiivistyy suihkukaapin seiniin, joten sen kuivaaminen lastalla on helppoa. Eikä vesi myöskään roiskua ympäri kylpyhuonetta, mikä tärkeää, sillä seinäkaakelien saumat eivät aina ole vesitiiviitä, jolloin saumojen läpi voi muutoin päästä vuotamaan vettä pitemmän ajan kuluessa. Suihkukaappi auttaa pitämään varsinaiset seinät kuivina.

Todella helppo asentaa
Kaikki Aurora-suihkukaapin seinät toimitetaan valmiina seinäelementteinä, joten itse suihkukaapin kokoaminen on todella helppoa, kertoo Sunwindin Alexander Haug.
Itse runkorakenne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka takaa sen, että suihkukaappi kestää ja pysyy kunnossa useita vuosia.

Napsauttamalla tästä voit lukea lisää Auroran kaikista suihkukaappimalleista!Erikoissuunniteltu mökeille – toimii yhtä hyvin kotona kaupunkiasunnossa
Aurora-suihkukaapit on suunniteltu erityisesti Sunwindille mitoilla, jotka mahtuvat useimpiin kesämökkikylpyhuonetiloihin.

- Ero mökin kylpyhuoneen ja kaupunkikodin kylpyhuonetilan välillä on useimmiten kattokorkeus, kertoo tekninen päällikkö Alexander Haug. Juuri siksi kaikkien Aurora-suihkukaappimallien, poislukien Aurora Home, kokonaiskorkeus on 195 cm. Poikkeuksena Aurora Home, jonka korkeus on 205 cm.

Aurora-suihkukaapeissa on kaksoisliukuovet, seinät ovat läpinäkyvät ja ne on valmistettu 5 mm paksusta karkaistusta lasista, poislukien Aurora Round -mallit, joissa lasin paksuus on 6 mm.
 
Auroraa on saatavana kolmena eri kokovaihtoehtona: 70 cm x 90 cm, 90 cm x 70 cm tai 80 cm x 80 cm. Kaikkien korkeus on 195 cm.

Aurora Round -mallia on saatavana kahtena kokovaihtoehtona: 80 cm x 80 cm tai 90 cm x 90 cm. Myös tämän mallin molempien kaappien korkeus on 195 cm.

Aurora Home on kooltaan 90 cm x 90 cm, korkeus 205 cm. Suihkukaapin kuusikulmainen muoto on käytännöllinen ja sen takaosaan on sisäänrakennettu kätevä suihkupylväs.

Parhaiten juuri sinun tarpeisiin sopivan mallin valitsemiseksi on tärkeää, että tavoitteet on määritetty perusteellisesti ja että kylpyhuoneeseen tulevien muiden kalusteiden ja osien määritys on tehty huolellisesti.

Suihkukaappipaketin – joko jalkapumpulla varustetun Aurora-suihkukaappipaketin tai 12 V:lla toimivan Aurora-suihkukaappipaketin avulla voit saada paineveden edut suihkussa käyntiin myös mökeissä, joissa ei ole sisäänrakennettu sähköverkkoa, juoksevaa vettä tai viemäröintiä.
 
Unelmoitko hanasta tulevasta vedestä mökillesi? Lue kuinka se onnistuu tästä!
 
Valitse suihkukaappi, kun päivität vanhempaa kylpyhuonetta
Suihkukaappi on useimmissa tapauksissa paras ratkaisu niille, jotka haluavat päivittää vanhemman kylpyhuoneen ilman ryhtymistä totaaliseen märkätilan remontointiin. Suihkukaappi on myös oleellisesti edullisempi ratkaisu varsinkin niissä tapauksissa, joissa kylpyhuonetta ei ole alun perin suunniteltu suihkunurkkausta varten.


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: