Räätälöidyt Victron-ratkaisut Sunwindilta

8. desember 2018

Räätälöity ratkaisu valmiiksi ohjelmoidulla Victronin yhdistelmälatauslaitteella tarjoaa helpon, turvallisen ja hyvin toimivan aurinkopaneelienergiaan perustuvan ratkaisun mökkeilijälle. Tämä artikkeli kertoo kuinka Sunwind räätälöi yksilöllisen ratkaisun juuri sinun tarpeittesi mukaan!

Hyvän ja toimivan järjestelmäratkaisun salaisuus perustuu kunkin erillisen komponentin määrittelyn lisäksi siihen, kuinka hyvin erilliskomponentit on sovitettu toisiinsa ja kokonaisjärjestelmään, kertoo tekninen johtaja Alexander Haug.
 
Sininen laatikko joka sisältää älytoimintoja
Ostaessasi Victronin yhdistelmälaitteen (invertterilaturin), saat yksinkertaistettuna käyttöösi sinisen laatikon, joka sisältää paljon älykästä teknologiaa. Jotta mainittu teknologia ja äly toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja jotta järjestelmäsi hyödyntäisi saatavilla olevan energian mahdollisimman tehokkaasti, tulee laite ohjelmoida oikein. Toisin sanoen laite ohjelmoidaan vastaamaan järjestelmääsi liittyvien komponenttien vaatimuksia ja suorituskykyä – lyhyesti sanottuna asetukset optimoidaan kulloiseenkin sovellukseen.

- Victronin invertteri ja yhdistelmälaturi ovat koko aurinkopaneelijärjestelmän sydän. Kaikki akuista ja generaattorista saatava energia siirretään Victronin laitteen kautta, joten on erityisen tärkeää, että laite ohjelmoidaan oikein. Mitä enemmän komponentteja järjestelmään liitetään (generaattorit, aurinkopaneelit, anturit jne.), sitä monimutkaisemmaksi ohjelmointi muodostuu. Mökkeilijät voivat olla tyytyväisiä sillä Sunwindin omat asiantuntijat ohjelmoivat myymämme tuotteet pitkäaikaisen kokemuksen ja asiantuntemuksen turvin. Koska järjestelmä syöttää ulos verkkovirtaa (230 VAC) on tärkeää, että ohjelmointi tehdään oikein järjestelmän kokonaisturvallisuudenkin takaamiseksi, kertoo tekninen johtaja Alexander Haug.

Tutustu kaikkiin Victron-akkulatureihin tästä!

Sanonta «piru piilee yksityiskohdissa” pitää tässäkin tapauksessa paikkansa. Akkupaketin oikea latausjännitetaso ei välttämättä olekaan oikea toiselle akkupakettityypille, jota käytetään toisella tavalla ja toisenlaisessa sovelluksessa.

Pohjolan ensimmäinen Victron-toimittaja
Sunwind täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja siitä viimeiset 15 vuotta Sunwind on edustanut Victronin tuotteita Pohjolan markkinoilla.
 
- Sunwind oli ensimmäinen jälleenmyyjä Pohjolossa, joka aloitti Victron-tuotteiden markkinoinnin, kertoo hallinnollinen johtaja Nils Vøllestad. Vuosien myötä olemme myyneet useita tuhansia Victron-tuotteita mökkimarkkinoillle, ja Sunwindin tarjoamat räätälöidyt ratkaisut ja kokonaistoimitukset ovat lisänneet suosiotaan jatkuvasti.

- Sunwind toimittaa räätälöityjä ratkaisuja mökkimarkkinoillle, ja tästä mökkeilijät ovat olleet kiitollisia. Pitkä kokemuksemme ja korkealuokkaiset ja teknologisesti edistykselliset tuotteet takaavat asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiin optimoidut ja sovitetut ratkaisut käyttötavasta riippumatta, selittää Vøllestad.

Lisätietoja kaikista Victronin invertterilatureista tästä!

- Victron-tuotteet tulee sovittaa sovelluskohtaisesti – me teemme työn puolestasi
30 vuoden kokemus mökkimarkkinoista takaa sen, että Nils Vøllestadilla on tarvittava kokemus maksimoida Victron-tuotteiden ominaisuudet tapauskohtaisesti.
 
- Useimmat Victron-tuotteet tulee sovittaa tapauskohtaisesti sen mukaan, kuinka monta aurinkopaneelia mökille asennetaan ja ottamalla huomioon virrankäyttötarpeet. Toiselle mökille asennetaan viisi aurinkopaneelia, kun taas toisessa, suuremmassa järjestelmässä aurinkopaneeleja voi olla jopa 20. Myös akkupaketissa käytettävien akkujen tyyppi, ikä, kappalemäärä jne. vaikuttavat asetuksiin. Lisäksi tulee ottaa huomioon kuormat, niiden tarvitsema virta ja käytön jaksollisuus. Lisäksi eräs keskeinen kysymys liittyy siihen, käytetäänkö ylijäämävirtaa mahdollisesti lämmittämiseen? Muita lisäkysymyksiä ovat mahdollinen generaattori. Kaikki luetellut kysymykset tulee huomioida kokonaisjärjestelmää suunniteltaessa ja asetuksia määritettäessä, kertoo Nils.

Yksilölliset tarpeet – yksilölliset ratkaisut
Mökkiisi liitettävän aurinkopaneelijärjestelmän ja siihen liittyvän suunnittelun voit jättää Sunwindin teknisen osaston tehtäväksi.

"Teemme koko työn puolestasi", kertoo Nils. "Keskustelemme jokaisen mökin omistajan kanssa etukäteen ja saamme kaikki tarvittavat ehdot. Meillä on rakentava lähestymistapa ja keskustelemme mökin omistajien kanssa siitä, miten järjestelmä pitäisi toimia. Jokainen Victron -laite ohjelmoidaan erikseen, ja kun mökin omistaja saa Victron-tuotteensa meiltä, se on valmis otettavaksi käyttöön heti, sanoo Nils Vøllestad.
 
Tutustu täältä kaikkiin Victron yhdistelmälaitteisiin
 
Nils jatkaa:
- On tärkeää valita juuri oikea akkutyyppi kuhunkin järjestelmään. Tänä päivänä akuista puhuttaessa käytetään usein pelkästään termiä AGM-, litium- tai avoin lyijyhappoakku. AGM-akuista puhuttaessa tulee ottaa huomioon, että niitä valmistetaan useisiin erilaisiin sovelluksiin erilaisin ominaisuuksin. Litium-akuista puhuttaessa tulee muistaa, että markkinoilla on useita akkukemialtaan erilaisia litium-akkuja, jotka on tarkoitettu kaikki erilaisiin käyttökohteisiin. Sunwindin tarjoama suuri etu on se, että asiantuntemuksemme ja kokemuksemme avulla voimme tarjota juuri asiakkaidemme tarpeisiin sovitetun kokonaisratkaisun, joka sisältää komponentit, jotka on tarkoin valikoitu juuri kulloisenkin sovelluksen vaatimuksien mukaan mutta joita on mahdollista joustavasti sovittaa ohjelmoinnin avulla myös ajan myötä muuttuviin vaatimuksiin.
 
Sunwind auttaa sinua joka vaiheessa
- Aiemmin tänään osallistuin videochat-istuntoon eräässä mökkikohteessa työtä tekevän asentajan kanssa ja avustin häntä aurinkopaneelijärjestelmän ja Victron-tuotteiden asennuskysymyksien kanssa, kertoo tekninen johtaja Alexander Haug. Hän on tavoitettavissa sanan mukaisesti 24/7 ja on mökkeilijöiden käytettävissä ongelmien ratkaisuun.

-Voimme kirjautua sisään järjestelmään ja kertoa asiakkaalle akkujen kunnon, antaa neuvoja ja tarvittaessa muuttaa Victron invertterilaturin asetuksia, päivittää ohjelmistoja ja antaa teknistä tukea, hän jatkaa.

Tämä mökkeilijä halusi hyödyntää ylijäämävirtaa mökkinsä lämmitykseen. Sähköasentaja soitti Sunwindille ja sai vastaukset kysymyksiinsä.

- Tässä tapauksessa saimme ohjelmoitua yhdistelmälaturin tarvittavilla asetuksilla sähköasentajan ollessa paikalla ilman tarvetta hänelle tulla käymään mökkikohteessa toista kertaa, kuvaa Alexander.

Lisätietoja Victronin varusteista tästä!
 
Turvallisuutta valmiiksi ohjelmoidulla Victron-yhdistelmälaturilla
Victron-invertterit tuottavat vaihtovirtaa aurinkopaneeleista saatavasta tasavirrasta, joten saat käyttöösi verkkovirran (230 VAC) myös mökilläsi.
 
- Saamme paljon yhteydenottoja mökkeilijöiltä, jotka haluavat apua Victron-tuotteiden ohjelmointiin. Mökkeilijät, jotka ovat hankkineet Victron-tuotteensa Sunwindilta saavat apua ja neuvoja automaattisesti ja tästä monet asiakkaamme ovat hyvin tyytyväisiä. Käytä valtuutettua ja pätevää sähköasentajaa mökkisi 230 VAC komponenttien ja järjestelmän asentamiseen ja kysy neuvoa ennen kuin muutat 230 VAC -järjestelmän asetuksia, päättää Alexander neuvonsa.
 
Valmiiksi ohjelmoitu energiaratkaisu kaappiasennukseen, joka tuottaa 230 VAC mökille asennettuihin sähköpistokkeihin.


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: