Rikun grillatut lohivartaat, jättikatkaravut ja mangot aasialaisella twistillä.

22 toukokuuta 2018

Tsekkaa, mitä syntyy kun yhdistetään Riku, Sunwind Fryd -kaasugrilli ja upeat raaka-aineet! 

 



Rikun grillatut lohivartaat, jättikatkaravut ja mangot
aasialaisella twistillä (8 ruokailijaa)
 
Ainekset:
 1200 grammaa lohi- tai kirjolohifileetä
16 jättikatkarapua
(kestävistä kalakannoista, ks. esim WWF:n kalaopas)
3 punasipulia
3 isoa sitruunaa
3 mangoa
tuoretta korianteria
24 varrastikkua – puisia tai metallisia
hyvää oliiviöljyä ritilöiden sivelyyn ja mangojen loppusivelyyn
suolaa myllystä
vihreän perussalaatin ainekset
riisiä, ohraa tai uusia perunoita
 
Inkivääri-soijamarinadin ainekset
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 sitruunaruohoa
6 valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 dl soijakastiketta
4 rkl osterikastiketta
6 rkl sitruunamehua
 


 
Valmistus:
1. Väsää ensin marinadi. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna sitruunaruohon valkoinen osa sekä valkosipulinkynnet. Hienonna kourallinen korianteria. Sekoita kaikki edellämainitut keskenään soijakastikkeen, osterikastikkeen ja sitruunamehun kanssa ja laita viilentymään.
2. Laita puiset varrastikut – jos sellaisia käytät – likoamaan.
3. Paloittele kalat varraspaloiksi ja laita marinadiin maustumaan vajaaksi tunniksi.
4. Pujota ravut vartaisiin ja laita nekin marinadiin.
5. Paloittele punasipulit ja lohko sitruunat varraskelpoisiksi paloiksi.
6. Kuori mangot ja siivuta ne noin sentin paksuisiksi pitkittäisiksi siivuiksi. Keskeltä kivelliset siivut saattavat olla hieman paksumpia.
7. Silppua loppu korianteri mangojen lisukkeeksi.
8. Tee kalavartaat: lohipaloja, sitruunalohkoja ja punasipulia.
9. Laita grilli kuumenemaan. Anna palaa hetken aikaa täysillä. Valuta sillä välin kala- ja rapuvartaat liiasta marinadista. Säästä loput marinadit grillauksenaikaiseen sivelyyn.
10. Harjaa ritilät puhtaaksi. Sammuta kaasugrilli hetkeksi tai nosta hiiligrillistä ritilät syrjään ja sivele ritilät (jotta öljy ei leimahda).
11. Pistä ritilät paikalleen, laita grilli täysille ja asettele grilliin kalavartaat, ravut ja mangot.
12. Grillaa kaikkea muutama minuutti molemmin puolin. Käännä vartaat varovasti pihtien ja lastan avulla, jotta ritilään ei tartu tärkeää sapuska-ainesta.
13. Tarjoile vartaat uusien perunoiden, keitetyn ohran tai riisin kera. Öljyä mangot rivakasti, pyöräytä päälle suolaa myllystä ja loppu korianterisilppu. Voja voja, kun maistuu!

- Riku 
 

PS. Työkaluna Rikulla Sunwind Fryd -kaasugrilli.